Miniló – csodaló

A Széchenyi LC már többször támogatta a Bethesda Gyermekkórház valamelyik programját. A korábbi adományok közül az égéssérült gyermekek rehabilitációjához szükséges tornaterem részbeni felszerelése maradt meg bennük fontos emlékként.

A kicsik égési sérülésének gyakori szövődménye az izmok és inak összehúzódása; ezt a műtétek után vagy helyett speciális gyógytornával lehet kezelni. Ehhez szükségesek azok a sporteszközök, amik az orvosok és gyógytornászok gyógyító munkáját segítik.

A mostani alkalommal az un. minilovas rehabilitációhoz adott anyagi segítséget a klub. A miniló látogatói program Amerikában és Ausztráliában már bejáratott, Európában viszont alig ismert. A terápia lényege, hogy a hosszú időt (hónapokat, éveket) kórházban töltő, szomorú gyermekek életébe színt vigyünk.

A pici lovak rendkívül nyugodtak, kiszámíthatóak, meg lehet őket simogatni, sőt, a kevésbé súlyos állapotú gyerekek fel is ülhetnek rájuk. A lovacskákból áradó nyugalom, béke átszáll a beteg gyerekekre, akik ezáltal kiegyensúlyozottabbak lesznek, és várják a következő alkalmat, hogy a pacival találkozhassanak. Ez is megtöri a végtelen időszakot, melyet egy kórteremben kell tölteniük.

A miniló program részleteiről továbbiakat megtudhatsz a következő linken:

https://bka.hu/gyermek-rehabilitacio-minilo-programmal-a-bethesdaban/


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba