Támogatások a Henkel Magyarország Kft segítségével

Kedves Lions Tagok, Kedves Érdeklődők!

Az elmúlt időszak a magánéletünkben, a családunk ellátásában is sok nehézséget okozott, időnk és energiánk nagy része a munkánk és a családi életünk átszervezésével telt.

Egyrészt igaz, hogy az összes tervezett programot le kellett mondanunk, így például egy nagyszerűnek ígérkező színházi előadást, egy ruhavásárt, egy kerti szobor kiállítást és árusítást - melyek mind pénzszerző akciók lettek volna, ezek bevételéből terveztünk volna költeni a szokásos jószolgálati tevékenységeinket. És ahogy a hírek jönnek, az őszre áttett rendezvények is bizonytalanná váltak. Persze nem adjuk fel, lesznek könnyebb időszakok és akkor legalább már nem kell törni a fejünket, hogy mit is tegyünk.

Másrészt viszont két olyan akciónk volt, amikre büszkék vagyunk. Mindkét ügyet a Henkel Magyarország -, ezen belül Tilly Zoltán értékesítő vezető nagyszerű segítségével sikerült megvalósítani. Évek óta szívén viseli a jószolgálati tevékenységünk segítését. Az ő általa közvetített adományok számtalan általunk (sőt más Lions clubok által is) támogatott intézményhez jutottak el, például a Siketvakok Szövetségéhez, egészségügyi dolgozókhoz, idősotthonok lakóihoz.

Lions-os baráti beszélgetés során került napvilágra, hogy a Fészek Gyermekvédő Egyesület házában - ahol rászoruló anyákat a gyerekeikkel együtt szállásolnak el - nagy szükség lenne a világítás korszerűsítésére. A Henkel-nek annyira megtetszett az ötlet, hogy kért egy részletes-, szakemberek által összeállított ajánlatot és beadott egy céges pályázatot. Még tavaly év végén megkapta az egyesület a megítélt 845.000 Ft-ot. A világítás átalakítása 2020. első negyedévében megtörtént. A Fészek meghívására klubunk és a Henkel képviselője március 12.-én jelen volt az intézményben és személyesen tapasztalhatták meg a csodás  "fényárt". A Fészek Egyesület honlapján meg is jelentünk támogatóként: https://www.feszekegyesulet.hu/lap/tamogatoink-2019

Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona, Bakonyszűcs. Ez egy olyan intézmény, mely a daganatos gyerek és annak családtagjai - szülők, testvérek lelki rehabilitációjával foglalkozik. A hosszú, akár egy évig is tartó kezelés során a gyermekek kiszakadnak a megszokott környezetükből, családjukból, súlyos esetekben testileg fogyatékossá válnak. A gyógyult gyermekek és családjuk segítséget, lelki gondozást igényelnek a kezelés befejeződése után, hogy fel tudják dolgozni, amin keresztül mentek, vissza tudjanak illeszkedni korábbi környezetükbe. Az intézmény ezt a feladatot vállalja fel. 

2020-ban a Nemzeti Alapítvány segítségével sikerült az épületet korszerűsíteni, illetve új épületet emelni. A teljességhez hiányzott azonban egy orvosi szoba. A Henkelnek köszönhetően ezt is sikerült megvalósítani! 1.6 millió Ft összeg jutott erre a célra. Sajnos személyesen még nem tudtuk megnézni az új létesítményt a koronavírus okozta helyzet miatt, de reménykedünk abban, hogy ezt is pótolni tudjuk a közeljövőben.

Kívánjuk, hogy ezek a fejlesztések mind a nehéz helyzetbe került anyukák és gyermekeik, mind a beteg gyermekek és családtagjaik komfortérzetét fokozzák!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba